perjantai 26. kesäkuuta 2015

Glenlivet Guardians' Chapter

Glenlivet Guardians’ Chapter

Joillain tislaamoilla on omia ”seurojaan”, joihin kuka tahansa voi liittyä.  Niiden avulla viskin ystävät voivat päästä ikään kuin lähemmäs tislaamoa ja sen toimintaa esimerkiksi yksityisten tastingien tai tislaamokierrosten kautta. Jäsenille voi olla myös yhteisiä keskustelupalstoja, joissa voi jakaa omia viskikokemuksiaan ja oppia muilta. Laphroaigin Friends of Laphroaig tarjoaa 30*30 cm neliön Islayn maata jokaiselle jäsenelleen. Glenlivetillä Guardians-jäsenet saavat olla mukana suunnittelemassa Guardians’ Chapter –viskiä.

Käytännössähän tuollainen toiminta on vain yksi tislaamon markkinointikeinoista, mutta mielestäni se on ihan mukava juttu. Seuraan kuuluminen ei kuitenkaan tarkoita täyttä sitoutumista vain sen tislaamon viskeihin, mutta sieltä voi varmasti saada jotakin hyvää tietoa itselleen. Samalla tislaamo kuitenkin hyötyy jäsenistä, koska monet varmasti vierailevat mieluiten tislaamolla, jolla on ikään kuin jotakin erityistä tarjottavaa juuri hänelle, seuran jäsenelle. Vierailijat luonnollisesti tuovat rahaa mukanaan.

Kuva: Wine-searcher
Guardians’ Chapter (48,7 %) on siis ihan tavallisten viskinjuojien ideoimaa viskiä.  Siinä on käytetty erilaisia tynnyreitä, mutta lähinnä bourbon- ja sherrytynnyreitä. Tuoksu jopa pelästyttää aluksi – aivan uskomattoman miellyttävää. Pehmeän mausteista toffeeta ja hunajaa on niin paljon, ettei heti edes uskoisi. Digestive-keksinen maltaisuus ja voi sopivat täydellisesti niiden rinnalle. Taustalla on hillitysti turkish delight –tyylistä hedelmää. Vesilisä korostaa sherryistä mausteisuutta ja kuivattua hedelmää hieman.

Tuoksusta odottaisi ja erityisesti toivoisi hyvin makeaa viskiä. Onneksi maistaessa ei joudu pettymään – viskin yleisilme on makean toffeinen. Kuitenkin jonkinasteinen salmiakkisuus (siis ihan ammoniumkloridi, NH4Cl) tuo kuivan oloisen elementin mukaan. Suutuntuma on todella täyteläinen, mikä sopii vallan mainiosti pehmeän toffeen kanssa yhteen. Onneksi tämä Guardians’ Chapter on kylmäsuodattamatonta. Speysidelle ja Glenlivetille tyypillistä hedelmää ei vieläkään juuri löydy lukuun ottamatta pientä vihreää omenaisuutta. Vesitilkka sitä hieman korostaa, mutta veden kanssa kannattaa olla varovainen; sen myötä viskin supertoffeepommitus kärsii helposti.


Lyhyesti: Glenlivetin Guardians’ Chapter on ihan tavallisten viskiharrastajien suunnittelema tisle, jossa mausteinen toffee ja hunaja ovat tärkein juttu. Vaikka niitä on vähättelevästi sanoen paljon, on viski kuitenkin mukavan tasapainoinen. Juoma on siis erinomaista! Valitettavasti saatavuus on kovin huono rajallisen tuotantomäärän vuoksi. Pullon hinta on jossakin 70–100 euron välillä. Ravintoloissa kannattaa pitää silmä tarkkana, koska tämä on kyllä maistamisen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti